Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок реєстрації та застосування касових апаратів платникам Вараської ДПІ

опубліковано 24 жовтня 2022 о 11:25

Нещодавно начальником Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмилою Воронюк проведено з платниками тренінг з питань порядку застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання.  

Під час заходу посадовиця ознайомила присутніх з нормами законодавства щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями (окрім першої групи спрощеної системи оподаткування). Звернула увагу на те, що при продажі алкогольних напоїв, фіскальний чек повинен також відображати цифрове значення штрихового коду марок акцизного податку.

Рзом з тим  зазначила, що перш ніж реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням чи через які проводиться діяльність, за формою №20-ОПП.

Очільниця ДПІ також поінформувала про необхідність ведення обліку товарних запасів підприємцям на загальній системі та спрощенцям, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами або виробами медичного призначення чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.

Насамкінець, посадовиця звернула увагу на електронні сервіси ДПС, зокрема розповіла про Електронний кабінет, який дає можливість якісно, швидко та дистанційно спілкуватися з податковою службою, отримувати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію. А також нагадала про продовження терміну проведення податкової амністії.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»