Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання Дубенської міської робочої групи з питань легалізації заробітної плати

опубліковано 25 жовтня 2022 о 14:17

Нещодавно у приміщенні Дубенської міської ради відбулось чергове спільне засідання міської робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення з робочою групою для обстеження об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, ринків міста та об’єктів побутового обслуговування населення щодо дотримання суб’єктами господарювання правил торгівлі, побутового обслуговування і своєчасності та повноти сплати суб’єктами господарювання податків та інших обов’язкових  платежів. Засідання було проведено за участю заступника голови Дубенської міської ради Мар’яни Мудрик, начальника Дубенської ДПІ Світлани Цимбалюк, начальника управління економіки і власності Мирослави Піддубник та представників структурних підрозділів Дубенської міської ради.

На порядок денний було  винесено основні напрямки роботи комісії, щодо проведення обстежень та інформаційно-роз’яснювальної  роботи в процесі зустрічей з підприємцями, зокрема оформлення трудових відносин, дотримання соціальних гарантій в оплаті праці, підвищення рівня середньої заробітної плати, забезпечення погашення податкової заборгованості до державного та місцевого бюджетів.

Начальник управління економіки і власності Дубенської міської ради, заступник голови робочої групи Мирослава Піддубник звернула увагу на  роботу комісії щодо детінізації заробітної плати і зайнятості населення з метою виведення із тіні суб’єктів господарювання та наповнення місцевого бюджету. Під час заходу посадовець зауважила про необхідність подальшої співпраці державних органів у проведенні аналізу податкової заборгованості суб’єктів господарювання перед бюджетом.

В свою чергу члени робочої групи, у межах своїх повноважень, внесли пропозиції, щодо способів впливу на боржників з метою погашення ними податкової заборгованості та сплати податків суб’єктами господарювання за місцем здійснення діяльності.  

В ході засідання Світлана Цимбалюк зазначила, що до 1 березня 2023 року громадяни, можуть скористались унікальною можливістю від держави – правом на «податкову амністію», та подати одноразову добровільну декларацію. Вона нагадала, що легалізації підлягають грошові кошти, нерухоме та рухоме майно, майнові права. Для реалізації такого права громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» та сплатити одноразовий збір.

Також податківець розповіла присутнім про обов’язкове  використання касових апаратів з 1 січня 2022 року підприємцями, які обрали  спрощену систему оподаткування ІІ-IV груп.

  

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX