Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенські податківці роз’яснюють новації податкового законодавства

опубліковано 26 жовтня 2022 о 13:19

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області на щоденних тренінгах розповідають   платникам податків про порядок подання повідомлення про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП в електронній формі та інші новації податкового законодавства.

 Так в ході чергового спілкування головний державний інспектор  ДПІ Оксана Величенко ознайомила присутніх з можливостями Електронного кабінету платника та перевагами подання електронної звітності. Посадовець нагадала про обов’язок суб’єктів господарювання інформувати податкову службу про об’єкти оподаткування шляхом подання повідомлення за формою №20-ОПП та детально розповіла про порядок її подання в електронній формі.

Під час тренінгу податківець також звернула увагу учасників на обов’язкове застосування касових апаратів, у разі проведення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання, та забезпечення покупцям можливості здійснення розрахунків за допомогою платіжної картки через банківські термінали. Вона також нагадала особливості застосування РРО для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території села та зазначила, що на сьогодні бізнес може використовувати для ведення розрахунків з покупцем як класичний касовий апарат, так і його аналог - програмний РРО.

 Оксана Величенко звернула увагу присутніх, що терміни податкової амністії продовжено до 1 березня 2023 року, та поінформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір та які громадяни мають право скористатись податковою амністією.

Крім того, фахівець розповіла присутнім про електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»