Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо порядку надання податкових соціальних пільг під час брифінгу в КП ТРК «Полісся»

опубліковано 27 жовтня 2022 о 10:12

  Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі  головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та  директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин.

Під час заходу податківець розповіла про  порядок надання податкових соціальних пільг громадянам. Вона також  зазначила, що порядок надання податкових соціальних пільг встановлений ст. 169 розділом 4 (IV) Податкового кодексу України. Будь-який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50 відс. розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року, що у 2022 році складає 1240,50 гривень.

Також вона наголосила, що платник податку, який є одинокою матір’ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником, має право на податкову соціальну пільгу у розмірі 150 відс. суми пільги, яка визначена податковим законодавством. Так у  2022 році вона складає 1860,75 грн, у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років. Платник податку, який має право на застосування податкової соціальної пільги, повинен подати заяву роботодавцю, зазначити у ній про таке право та додати відповідні підтверджуючі документи.

Під час брифінгу Оксана Федорович також розповіла скільки податкових пільг можна застосувати,  до яких доходів не може бути застосована податкова пільга та як відновити податкову соціальну пільгу тощо.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»