Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Здолбунівській ДПІ працівники надають консультаційну та практичну допомогу платникам податків

опубліковано 27 жовтня 2022 о 09:00

Як скористатись одноразовим декларуванням активів, як отримати податкову знижку за витратами, які понесені в минулому році, в які терміни необхідно сплатити податок на нерухоме майно, земельний податок та зареєструвати РРО чи ПРРО? За відповідями на ці та інші питання завітали на консультацію до Здолбунівської ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області платники податків.

Цього разу консультаційну допомогу надавала старший державний інспектор   Здолбунівської ДПІ Діана Бондаренко. Зокрема, вона  акцентувала увагу присутніх на питанні сплати майнових податків, надходження від яких спрямовуються до місцевого бюджету. Посадовиця звернула увагу, що відтепер повідомлення-рішення на сплату майнових податків відображаються в Електронному кабінеті одразу після їх формування. Тобто громадяни можуть дізнатись скільки оплачувати за свою нерухомість чи земельну ділянку не відвідуючи податкову. За її словами, у разі виявлення розбіжностей щодо площі, адреси чи інших даних, громадянин може звернутися до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації та провести звірку. У разі підтвердження розбіжностей – буде проведений перерахунок.

У ході заходу  також обговорили питання декларування незадекларованих активів, тобто податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року, право громадян на податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами та порядок реєстрації РРО чи ПРРО.