Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Демидівці практикують подання звітності через Електронний кабінет

опубліковано 27 жовтня 2022 о 11:31

Фахівцями Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено зустріч для платників податків, на якій покроково розглядався механізм подачі звітності через електронний кабінет платника.

Під час заходу головний державний інспектор ДПІ Юрій Дячук надав роз’яснення платникам, а також показав на практиці, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису.

Зокрема, в ході спілкування фахівець розповів про особливості подання звітності через Електронний кабінет, зокрема, декларації платника єдиного податку 3 групи  за три квартали 2022 року.

 Також фахівець звернув увагу, що отримувати дохід для єдинників можна лише за видами діяльності, внесеними до реєстру платників єдиного податку. Дохід, отриманий за незареєстрованними КВЕДами, оподатковується за ставкою єдиного податку — 15%, і підприємець зобов'язаний перейти на загальну систему. Також підприємці-платники єдиного податку третьої групи, які перевищили у звітному періоді обсяг доходу, визначений для таких платників у п. 291.4 ст. 291 ПКУ, до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків, а також зобов’язані у порядку, встановленому цією главою, перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ. Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»