Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про заходи по погашенню податкової заборгованості платникам податків Вараської міської громади

опубліковано 28 жовтня 2022 о 10:04

Дням начальник  Вараського відділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області Мирослав Ситай провів зустріч з місцевими бізнесменами щодо питань врегулювання податкового боргу.

В ході зустрічі були визначені шляхи погашення заборгованості, обговорені питання упередження виникнення та погашення податкового боргу. Посадовець звернув особливу увагу платників на своєчасну сплату до бюджету податкових зобов'язань та висвітлив питання легалізації заробітної плати.

Мирослав Ситай наголосив на необхідності дотримання податкового законодавства усіма платниками податків та зазначив, що чинним законодавством передбачено, у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно сплатити податкові платежі під час воєнного стану, такі платники звільняються від передбаченої Податковим кодексом відповідальності, однак після закінчення воєнного стану платники повинні протягом 6-ти місяців сплати податкові зобов’язання.

Податківець запросив платників пройти звірку зі сплати податків. Така процедура дасть можливість переконатися у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності  ­– запобігти подальшому накопиченню, вчасно сплативши борг.

Перевірити стан розрахунків з бюджетом платники можуть у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації (податкової адреси), або скориставшись сервісом Електронний кабінет - cabinet.tax.gov.ua

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»