Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО/ПРРО - на практикумі в Дубенській ДПІ

опубліковано 31 жовтня 2022 о 13:39

У Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області інформують, що фахівці ДПІ на постійній основі проводять роз’яснювальні заходи  щодо найактуальніших питань  застосування податкового законодавства, зокрема, змін у законодавстві стосовно використання РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року.

Так, нещодавно, головним державним інспектором Оксаною Величенко проведено черговий практикум із суб'єктами підприємницької діяльності щодо реєстрації РРО/ПРРО та змін до порядків застосування РРО та ПРРО.

Під час проведення заходу посадовець наголосила, що з початку року всі фізичні особи – підприємці, крім платників єдиного податку першої групи, повинні застосовувати РРО/ПРРО, якщо вони отримують оплату готівкою або платіжними картками.

Оксана Величенко звернула увагу, що перш ніж реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням чи через які проводиться діяльність за формою №20-ОПП.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Податківець ознайомила підприємців із покроковою інструкцією зі встановлення та налаштування ПРРО та порядком ведення обліку товарних запасів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX