Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства - під час чергового практикуму у Вараській ДПІ

опубліковано 01 листопада 2022 о 10:40

Днями у Вараській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено практикум щодо змін та новацій в податковому законодавстві, під час якого начальник ДПІ Людмила Воронюк поінформувала відвідувачів Центру обслуговування про порядок застосування РРО/ПРРО,  використання електронних сервісів ДПС та податкову амністію.

 Зокрема, посадовиця розповіла присутнім про застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку. Відмітила, що платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або платіжними картками, зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО та видавати фіскальні чеки покупцям.

 Також нагадала платникам про кампанію одноразового добровільного декларування, під час якої громадяни до 1 березня 2023 року мають можливість легалізувати неоподатковані активи. Зазначила, які саме об’єкти підлягають одноразовому декларуванню, хто має право подати одноразову декларацію, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір. Крім того надала практичні рекомендації щодо заповнення декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік з метою реалізації права на податкову знижку за допомогою Електронного кабінету платника.

 Разом з тим приділила увагу умовам подання платниками податків звітності в електронній формі, нагадала про обов’язок інформувати податкову службу про об’єкти оподаткування та детально розповіла про порядок подання довідки за формою №20-ОПП.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»