Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум для платників податків щодо заповнення повідомлення за формою № 20-ОПП

опубліковано 02 листопада 2022 о 11:25

Фахівці Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проводять навчальні заходи з платниками, в ході яких роз’яснюють переваги електронних сервісів ДПС та порядок  заповнення  повідомлення  про об’єкти оподаткування  або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням через які  провадиться діяльність за ф.№ 20-ОПП.

Днями начальник ДПІ Валентина Рачинська надала новоствореним суб’єктам господарювання практичну допомогу щодо створення, підписання та відправлення повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20-ОПП через Електронний кабінет.

 У ході спілкування посадовець розповіла, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування  і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням контролюючий орган за основним місцем обліку.

У разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то фізична особа-підприємець повинна подати повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20-ОПП до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Податківець наголосила, що повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків після їх реєстрації, створення чи відкриття.

Крім того, Валентина Рачинська розповіла присутнім про електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»