Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про проведення громадянами звірки з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - під час брифінгу в КП ТРК «Полісся»

опубліковано 03 листопада 2022 о 14:08

                                                                     

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та  директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин. В ході заходу було роз’яснено порядок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, громадянами. Фахівець податкової служби зазначила, що податок за нерухоме майно, яке перебуває у власності фізичних осіб, нараховується  контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, та на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Оксана Федорович звернула увагу, що фізичні особи з використанням кваліфікованого електронного підпису мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Також було наголошено, що платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних. При цьому податківець додала, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, контролюючий орган за податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (або вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»