Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Дубенській ДПІ

опубліковано 03 листопада 2022 о 14:24

Нещодавно у приміщенні Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулося засідання «круглого столу», під час якого суб’єктам господарювання розповіли про актуальні питання податкового законодавства.

В ході спілкування з платниками податків старший державний інспектор Олена Мокрій зазначила, що з 1 січня 2022 року застосування РРО або ПРРО є обов’язковим у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями-платниками єдиного податку другої-четвертої груп. При цьому звернула увагу, що при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів) фізичним особам-підприємцям – платникам єдиного податку другої – четвертої груп дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО або програмних РРО. Проте такі суб’єкти господарювання повинні використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій

Податківець детально зупинилася на особливостях застосування спрощеної системи оподаткування, зокрема можливості переходу на спецрежим зі ставкою оподаткування 2 відсотки.

Також Олена Мокрій проінформувала про подовження терміну дії податкової амністії до 1 березня 2023 року, та нагадала, хто з громадян може скористатися одноразовим декларуванням, які об’єкти можна декларувати, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати. При цьому наголосила, що сплативши у повному обсязі одноразовий збір, фізична особа звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Оскільки декларація подається виключно в електронному вигляді, фахівець приділила значну увагу роз’ясненню алгоритму роботи в Електронному кабінеті.

Наприкінці зустрічі податківець надала вичерпні відповіді платникам на всі поставлені запитання.