Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Володимиреччини продовжують знайомити платників з податковими новаціями

опубліковано 04 листопада 2022 о 13:59

Днями начальник Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Наталія Десятник провела зустріч з платниками податків з питань змін та новацій в податковому законодавстві.

В ході зустрічі керівник ДПІ детально зупинилася на основних нормах податкового законодавства щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Зокрема поінформувала, хто з громадян може скористатися одноразовим декларуванням, що є об’єктами даного декларування та наголосила, що можливість добровільно задекларувати належні активи у громадян буде до 1 березня 2023 року.

Також розповіла про кампанію декларування доходів громадян за 2021 рік, можливістю якої є не лише декларування доходів, а й отримання податкової знижки за понесеними минулого року витратами. Посадовиця зазначила, що окрім декларації про майновий стан і доходи фізичній особі необхідно подати пакет документів, які будуть підтвердженням понесених витрат, компенсація за які передбачена ст.166 Податкового Кодексу України.

Наталія Десятник  звернула увагу платників-«єдинників» на необхідність застосування РРО чи ПРРО при здійсненні готівкової торгівлі, або ж використання КОРО для підприємців, що здійснюють діяльність у сільській місцевості.

Наприкінці посадовиця закликала не допускати нарощення податкового боргу, здійснювати сплату податків та зборів до бюджетів своєчасно та в повному обсязі.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»