Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Радивилові інформують платників про зміни у податковому законодавстві

опубліковано 07 листопада 2022 о 10:35

У Радивилівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  проведено  зустріч з платниками податків, де розглянули питання щодо порядку розблокування податкових накладних.

В ході спілкування старший державний інспектор Тетяна Радченко ознайомила присутніх зі змінами до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, які внесені Постановою КМУ від 12.10.2022 № 1154.

Фахівець роз’яснила, що у разі зупинення реєстрації податкової накладної платнику необхідно подати «Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено» з додатками(код форми J/F 1312603), письмові пояснення та копії документів платник подає до ДПС в електронній формі.

Тетяна Радченко звернула увагу присутніх на заповнення та дотримання порядку подання Таблиці даних платника податку. У таблиці даних платника податку, що подається у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних зазначаються: види економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010; коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України; коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016:2010, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України. Одночасне заповнення граф щодо придбання і постачання в одному рядку Таблиці не допускається. Коди послуг згідно з ДКПП у Таблиці мають містити від 5 до 14 символів. Якщо платник податку здійснює кілька видів діяльності, рекомендується сформувати та подати окремі таблиці даних платника ПДВ щодо кожного виду діяльності.

В ході зустрічі податківець наголосила, що працівники ЦОПа надають консультації щодо підготовки пакету документів необхідних для швидкого розблокування податкових накладних чи розрахунку коригування.

Також у податковій службі рекомендують звертатися щодо питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунку коригування в ЄРПН, внесення до категорії ризикових, розгляду Таблиці даних платника податку на додану вартість,  за номером телефону тематичної «гарячої лінії» (0362)692-597.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»