Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок подання декларації про доходи та іншої звітності за допомогою сервісу «Електронний кабінет» роз’яснили у Рокитнівській ДПІ

опубліковано 08 листопада 2022 о 11:31

У Рокитнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області нещодавно відбувся тренінг для платників податків з питань переваг використання при поданні звітності сервісу ДПС України «Електронний кабінет».

Під час заходу начальник ДПІ Ніна Ковалевич розповіла присутнім про функціональні можливості електронних сервісів ДПС, зокрема «Електронного кабінету» для суб’єктів господарювання. Надала роз’яснення щодо порядку подання звітності в електронній формі,  практичні рекомендації щодо заповнення декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік з метою отримання податкової знижки.

 Посадовиця наголосила, що для подання звітів в електронному вигляді, перш за все, потрібно отримати ключ електронного цифрового підпису в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів.

 Очільниця ДПІ відмітила, що до переваг подачі електронної звітності відноситься: економія часу, вибір часу здачі звітності, зручного для платника, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх норм законодавства, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів тощо.

 Разом з тим звернула увагу присутніх на переваги, які надає декларантам участь у податковій амністії, та поінформувала про подовження терміну її дії до 1 березня 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»