Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про офіційне та неофіційне працевлаштування найманих працівників - під час брифінгу в КП ТРК «Полісся»

опубліковано 10 листопада 2022 о 13:33

 

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі  головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та  директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, в ході якого було обговорено переваги  офіційного працевлаштування та недоліки неофіційного працевлаштування найманих працівників.

 

Податківець акцентувала увагу, що соціальний захист найманих працівників сьогодні та їх пенсійне забезпечення в майбутньому залежить, перш за все, від свідомої громадянської позиції самих працюючих. Тому податківці радять працівникам, яким пропонують роботу без укладання трудового договору з оплатою праці «у конверті», перш, ніж погодитися на дану пропозицію, зважити на переваги офіційного працевлаштування.

Оксана Федорович детально розповіла про переваги офіційного працевлаштування, зокрема про  економічні, соціальні та трудові гарантії. Разом з тим відмітита наслідки неофіційного працевлаштування, як для працівника, так і роботодавця.

Також нагадала, що з 1 жовтня 2022 року розмір мінімальної заробітної плати складає 6700 грн в місячному розмірі, а розмір мінімального страхового внеску - 1474 грн на місяць. Та наголосила, що працівники мають можливість перевірити чи дотримується їх роботодавець мінімальних соціальних гарантій встановлених законодавством.

«Кожен працівник має задуматись над своїм майбутнім вже сьогодні, вимагати від роботодавця нараховувати та виплачувати заробітну плату прозоро та відкрито, подбати заздалегідь про гідний розмір своєї майбутньої пенсії. При цьому офіційне оформлення трудових відносин та легалізація робочих місць для роботодавця - це позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків», - підсумувала Оксана Федорович.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»