Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум для платників щодо функціонування електронних сервісів ДПС

опубліковано 11 листопада 2022 о 13:33

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проводять навчальні заходи з платниками, під час яких роз’яснюють особливості користування електронними сервісами від податкової служби та забезпечують якісну консультаційну допомогу платникам при електронному звітуванні.

Під час проведення чергового заходу старший  державний інспектор Олена Мокрій надала суб’єктам господарювання практичну допомогу щодо створення, підписання та відправлення декларації платника єдиного податку та об’єднаної звітності з ПДФО та єдиного внеску (4ДФ) через Електронний кабінет.

Податківець роз’яснила платникам, що Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним та безпечним електронним сервісом.

Електронний кабінет поєднав у собі ряд можливостей: це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС» або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/.

Також Олена Мокрій нагадала присутнім, що до 1 березня 2023 року громадяни України мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX