Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування електронних сервісів ДПС та використання РРО/ПРРО розповіли суб’єктам господарювання м. Вараш

опубліковано 14 листопада 2022 о 14:41

 Днями начальником Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Людмилою Воронюк проведено тренінг, під час якого місцеві підприємці дізналися хто повинен використовувати РРО чи ПРРО та які функціональні можливості має Електронний кабінет для платників податків.

Під час заходу посадовиця ознайомила платників з нормами податкового  законодавства щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями (окрім першої групи спрощеної системи оподаткування). Податківець наголосила, що при продажі алкогольних напоїв фіскальний чек повинен також відображати цифрове значення штрихового коду марок акцизного податку.

Також нагадала про необхідність ведення обліку товарних запасів підприємцям на загальній системі та спрощенцям, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами або виробами медичного призначення чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.

Окрім того, Людмила Воронюк звернула увагу присутніх на функціональні можливості Електронного кабінету. А саме на  сервіс, завдяки якому платники можуть якісно, швидко та дистанційно спілкуватися з податковою службою, отримувати довідки та іншу необхідну інформацію.

Наостанок керівник ДПІ розповіла про переваги, які надає декларантам участь у податковій амністії, та поінформувала про подовження терміну її дії до 1 березня 2023 року.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»