Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенські податківці інформують громадян про особливості оподаткування іноземних доходів

опубліковано 14 листопада 2022 о 14:53

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять тренінги із платниками податків, які звертаються в Центр обслуговування за роз’ясненнями щодо податкового законодавства.

В ході  чергового навчання головний державний інспектор  ДПІ Оксана Величенко надала присутнім роз’яснення щодо оподаткування іноземних доходів.

Зокрема, податківець зазначила, що у разі якщо фізична особа отримала іноземні доходи, то сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку-отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставкою 18 відсотків, визначеною в п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексі України.

Оксана Величенко також звернула увагу, що якщо фізична особа – резидент, яка отримала іноземний дохід та сплатила податки за межами України, для отримання права на зарахування сплачених податків повинна надати довідку від державного органу країни, де отримувався такий дохід, уповноваженого справляти такий податок, про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачене чинними міжнародними договорами України.

Разом з тим фахівець нагадала платникам, що терміни податкової амністії продовжено до 1 березня 2023 року, та поінформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір та які громадяни мають право скористатись податковою амністією.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»