Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сарненській ДПІ відбувся тренінг щодо застосування спрощеної системи оподаткування

опубліковано 15 листопада 2022 о 13:09

Нещодавно у Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся тренінг для платників податків з актуальних питань застосування спрощеної системи оподаткування.

Старший державний ревізор-інспектор Ярослава Щербан розповіла платникам податків про особливості застосування спрощеної системи оподаткування, запровадженої на час дії в країні воєнного стану, та про те, яку звітність подавати, якщо суб’єкт господарювання перейшов на єдиний податок 2%, період такої звітності та терміни сплати, а також про виправлення помилок, допущених у податковій звітності.

 Посадовець зазначила, що платники податків мають право, шляхом подання уточнюючого розрахунку, виправити помилки допущені в податковій звітності. У разі самостійного виправлення платником помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій. При цьому додала, що мають бути дотримані вимоги та обмеження визначені статтею 50 Податкового кодексу України.

Ярослава Щербан наголосила, що звільнення від відповідальності не застосовується до платника податків у разі виправлення помилок за звітні періоди, які не припадають на період воєнного стану.

На завершення посадовиця наголосила, що суб’єктам господарювання варто скористатися Електронним кабінетом для подання звітності та дистанційної взаємодії з податковою службою, та  нагадала про продовження терміну проведення податкової амністії до 1 березня 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua