Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування – унікальна можливість легалізувати статки

опубліковано 15 листопада 2022 о 13:17

Нещодавно начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності ГУ ДПС у Рівненській області Алла Панчук спілкувалася з платниками Дубенщини з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Зокрема, в ході зустрічі, посадовець звернула увагу, що громадяни, які до 1 січня 2021 року придбали активи за рахунок доходів, що не були оподатковані, мають можливість скористатися правом на податкову амністію та легалізувати такі  активи в цивілізований спосіб.

Податківець повідомила платникам про продовження дії податкової амністії до 1 березня 2023 року. А також детально роз'яснила механізм подання такої декларації, розміри ставок одноразового збору та терміни його сплати, а також розповіла про переваги, які отримають декларанти, що скористалися податковою амністією.

Алла Панчук наголосила, що в декларації одноразового добровільного декларування не зазначається інформація про джерела набуття декларантом об’єктів. До того ж, після подачі одноразової добровільної декларації та камеральної перевірки її контролюючим органом на предмет арифметичних помилок, декларант має право її уточнити.

Було звернуто увагу платників, що для реалізації права на спеціальне добровільне декларування, громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» та сплатити одноразовий збір.

 Також фахівець нагадала основні аспекти  щорічного декларування доходів громадян та розповіла про податкову знижку, яку за певних умов можуть отримати громадяни за понесені у 2021 році витрати.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»