Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок закриття підприємницької діяльності роз’яснили фізосбам-підприємцям Дубровиччини

опубліковано 15 листопада 2022 о 13:32

Нещодавно у Центрі обслуговування платників Дубровицької ДПІ відбувся семінар-навчання з місцевими підприємцями, під час якого фахівці податкової інспекції розповіли про порядок припинення фізичними особами-підприємцями (далі ФОП) підприємницької діяльності та зняття їх з обліку в державних органах.

В ході заходу підприємці дізналися, щоб припинити підприємницьку діяльність ФОП та зняти його з обліку в державних органах потрібно подати державному реєстратору заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за відповідною формою. Документи держреєстратору можуть подаватися в паперовій або електронній формі. Якщо заяву подає довірена особа, то, окрім паспорта, вона повинна пред’явити оригінал або нотаріально засвідчену копію довіреності. Датою зняття з обліку ФОП вважатиметься день отримання даних про держреєстрацію припинення ним підприємницької діяльності.

Було зазначено, що державна реєстрація закриття ФОП не знімає зобов’язань, які виникли у зв’язку з веденням підприємницької діяльності. Це означає, що в разі закриття ФОП, потрібно:  подати передбачену законодавством звітність (ліквідаційну);  сплатити необхідні податки та збори. Крім того, ФОП треба закрити наявні підприємницькі рахунки шляхом подачі відповідної заяви до відділення банку.

Начальник ДПІ Олег Клюйко звернув увагу підприємців на необхідність подання до органу ДПС звіту за формою № 20-ОПП з інформацією про закриття об’єкта/об’єктів оподаткування (за їх наявності), який подається протягом 10 робочих днів після його/їх (об’єктів) закриття.

Наостанок присутніх було поінформовано про можливість до 01 березня 2023 року легалізувати активи, придбані за доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»