Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримання громадянами інформації про наявність або відсутність податкового боргу

опубліковано 16 листопада 2022 о 08:05

Нещодавно у Вараській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Отримання громадянами інформації про наявність або відсутність податкового боргу та його погашення».

На запитання платників податків відповідав начальника Вараського відділу по роботі з податковим боргом Мирослав Ситай.

Під час «гарячої лінії» Мирослав Ситай поінформував, що фізична особа – громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Податківець роз’яснив, що вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua або за допомогою мобільного застосунку «ДІЯ».

Разом з тим, детально розповів у яких випадках у разі виникнення у платника податків податкового боргу податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються.

Також поінформував, що фізичні особи – громадяни мають право звернутися із заявою до контролюючого органу для проведення звірки щодо плати за землю письмово або електронній формі засобами електронного зв’язку.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»