Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум з питань використання Електронного кабінету платника

опубліковано 16 листопада 2022 о 10:18

В  ході чергового заходу, проведеного в Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області, платники податків дізнались про функціональність та простоту використання Електронного кабiнету.

Фахівець інспекції Олена Мокрій зазначила, що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган державної служби, а також. роз’яснила як внести зміни до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за ф. № 5ДР через Електронний кабінет.

Було наголошено, що для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяви за ф. № 5ДР, та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Окрім того, Олена Мокрій повідомила, що фізична особа – платник податків може отримати відомості з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків  як в паперовому вигляді – шляхом звернення особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою так і в електронному вигляді – шляхом надсилання запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua) (далі – Електронний кабінет).

Інформацію про свої доходи можна отримати за період, починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (з розбивкою поквартально).

Захід відбувся у конструктивному форматі, де платники податків отримали відповіді на питання, які їх цікавили

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»