Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резерви наповнення місцевого бюджету є запорукою забезпечення соціально-економічного розвитку громади

опубліковано 18 листопада 2022 о 12:33

Цього тижня начальник Корецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ірини Крупич прийняла участь у засіданні виконавчого комітету Корецької міської ради, під час якого було розглянуто та схвалено проект бюджету Корецької міської територіальної громади на 2023 рік. резерви наповнення місцевого бюджету.

Зокрема, в ході засідання обговорили резерви наповнення місцевого бюджету, оскільки саме вони є запорукою забезпечення соціально-економічного розвитку.

Як зауважила Ірина Крупич, сьогодні громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів. Але успішний розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, повідомлення органів податкової служби щодо здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації, відсутності у підприємців відповідних дозвільних документів, наприклад – ліцензій на торгівлю підакцизними товарами, не видачі споживачам розрахункових документів тощо. Тож посадовець закликала спільно з податківцями працювати в напрямку нарощення обсягу надходжень.