Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Демидівщини системно співпрацюють з платниками податків

опубліковано 18 листопада 2022 о 09:14

У Демидівській ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити зустрічі з платниками та оперативно вирішувати питання, які виникають у платників податків.

Нещодавно начальник ДПІ Валентина Рачинська обговорила із суб’єктами господарювання низку питань щодо діяльності бізнесу в умовах воєнного стану, обов’язковості погашення податкового боргу та провела звірку майнових платежів, зокрема земельного податку та податку на нерухоме майно.

Під час зустрічі посадовець звернула увагу платників податків, у яких наявний податковий борг, на необхідність якнайшвидшого його погашення, адже скорочення податкового боргу забезпечить  наповнення бюджету необхідними ресурсами фінансування.

Фахівець провела звірку з суб'єктами господарювання фізичними особами- підприємцями,  щодо наявності об’єктів житлової та нежитлової нерухомості і земельних ділянок. Для цього  необхідно пред’явити оригінали документів, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на належне майно.

Валентина Рачинська наголосила, що в 2022 році фізичні особи та ФОПи сплачують податок на нерухоме майно за 2021 рік. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток, яка обчислюється податковим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Підставою для нарахування земельного податку є: дані державного земельного кадастру; дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; державні акти на землю; дані сертифікатів на право на земельні частки (паї); рішення органу місцевого самоврядування про виділення земельних ділянок власникам земельних часток (паїв); дані інших правовстановлюючих документів, якими посвідчується право власності або право користування земельною ділянкою, право на земельні частки (паї). Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Податківець також звернула увагу присутніх, що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган фіскальної служби. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР.

Під час зустрічі платникам повідомлено про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX