Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок застосування спрощеної системи оподаткування розповіли новоствореним підприємцям Сарненщини

опубліковано 22 листопада 2022 о 10:31

Днями у Сарненській ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області заступник начальника Вараського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Олена Мичка провела тренінг з новоствореними підприємцями з питань застосування спрощеної системи оподаткування.

Податківець зазначила, що новостворена фізична особа – підприємець за період від дати державної реєстрації до дати переходу на спрощену систему оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої груп, перебуває на загальній системі оподаткування та подає річну податкову декларацію протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року і самостійно сплачує суму податкового зобов’язання, зазначену у податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, визначеного для подання податкової декларації.

Разом з тим, платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Це стосується всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

Насамкінець посадовиця поінформувала присутніх про електронні сервіси від ДПС, порядок застосування РРО/ПРРО суб’єктами господаруваня, а також про  зміни та новації в податковому законодавстві під час воєнного стану.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»