Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової та виконавчої служб Дубровиччини обговорили шляхи та напрямки подальшої співпраці

опубліковано 11 листопада 2022 о 16:45

Днями у Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулася робоча зустріч начальника ДПІ Олега Клюйко з начальником Дубровицького відділу державної виконавчої служби у Сарненському районі Рівненської області Іриною Голякою.

 

Під час заходу були обговорені основні алгоритми співпраці  між податковою  та виконавчою службами щодо забезпечення стягнення податкових боргів та заборгованості єдиного внеску боржниками території обслуговування Дубровицької ДПІ.

 

Очільник ДПІ зазначив, що несплата податкових боргів та недоїмки з ЄСВ платниками податків негативно впливає на соціальний та економічний розвиток будь-якої територіальної громади. Адже несплачені податки  створюють фінансові “дірки” в бюджетах, а заборгованість з ЄСВ призводить до неплатоспроможності Пенсійного фонду. Відповідно втрачається фінансування важливих соціальних проєктів та галузей, громадяни можуть не доотримати соціальні виплати.

 

Також наголошено, що робота податківців направлена на зменшення податкових боргів платників податків та упередження виникнення такої заборгованості як серед фізичних, так і юридичних осіб. З цією метою відбувається постійна комунікація з платниками податків. Однак, у випадку несплати платниками боргів з податкових платежів чи ЄСВ, до них може бути застосована процедура примусового стягнення заборгованості, яку здійснює державна виконавча служба.

 

На завершення заходу було відмічено, що співпраця між податковою та виконавчою службами залишається ключовим напрямком – своєчасна інформаційна взаємодія двох відомств та проведення спільних заходів дасть змогу забезпечити належні поступлення до бюджетів податків, зборів та ЄСВ.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»