Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про проведення „круглого столу” у Млинівській ДПІ

опубліковано 23 листопада 2022 о 15:01

Нещодавно начальник Млинівської ДПІ Головного управління ДПІ у Рівненській області Зоя Олієвська провела засідання за «круглим столом» з представниками бізнесу з питань роз’яснення податкового законодаства у сфері застосування РРО.

В ході спілкування з платниками податків посадовець наголосила, що застосування РРО або ПРРО є обов’язковим у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями-платниками єдиного податку другої-четвертої груп. При цьому звернула увагу, що при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів) фізичним особам-підприємцям – платникам єдиного податку другої – четвертої груп дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО або програмних РРО. Проте такі суб’єкти господарювання повинні використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

«Під час воєнного стану необхідність використання РРО чи ПРРО підприємцями не зникла. Тобто при здійсненні кожної розрахункової операції підприємець має формувати розрахунковий документ з відповідними реквізитами і надавати його споживачу у роздрукованому вигляді або направляти в електронній формі», - наголосила Зоя Олієвська.

Начальник ДПІ також зазначила, що реєстрація програмного РРО здійснюється за заявою платника, яка подається в електронній формі за основним місцем обліку через Електронний кабінет з використанням цифрового підпису. При реєстрації  ПРРО у заяві за формою № 1-ПРРО важливо правильно заповнити дані адреси, відповідно до зазначених у ф.20-ОПП. Після включення ПРРО до реєстру ПРРО він може використовуватись суб’єктом господарювання.

В ході спілкування Зоя Олієвська також зупинилися на особливостях кампанії добровільного декларування активів громадян. Вона повідомила платникам про подовження дії податкової амністії до 1 березня 2023 року та поінформувала про основні аспекти одноразового добровільного декларування.

Зустріч відбулась у форматі діалогу, тож присутні платники податків  мали можливість отримати відповіді на всі свої питання


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»