Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги програмного РРО та облік товарних запасів розказали підприємцям Рівного

опубліковано 30 листопада 2022 о 11:01

Нещодавно, в ході чергового тренінгу, проведеного для платників податків міста Рівне, головний державний інспектор ДПІ у м.Рівному  Олена Теологова поінфомувала підприємців про зміни в законодавстві щодо обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій та обліку товарних запасів.

Зокрема роз’яснила,  що усі фізичні особи-підприємці, які є платниками єдиного податку 2-3 груп,  мають застосовувати касові апарати. Невиконання цієї норми закону тягне за собою накладання штрафів. При цьому, суб’єкт господарювання може самостійно обирати вид реєстратора: традиційний РРО або сучасний програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), який можна встановити на будь-який гаджет. Програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно – для цього необхідно завантажити програму на сайті ДПС України.

Також Олена Теологова розповіла про переваги новітніх ПРРО, порекомендувала платникам потурбуватись про своєчасну реєстрацію касової техніки та роз’яснила порядок ведення фізичними особами-підприємцями обліку товарних запасів.

В ході заходу відвідувачі отримали пам'ятки з питань реєстрації РРО/ПРРО та допомогу у реєстрації ПРРО.

Завершуючи навчання, податківець розказала про пропереваги дистанційної взаємодії платників з подаковою службою, зокрема використання Електронного кабінету та інших сервісів ДПС.