Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки легальним доходам працюючих у Вараській громаді до місцевої скарбниці надійшло понад 895 млн грн ПДФО

опубліковано 02 грудня 2022 о 09:46

За одинадцять місяців 2022 року платники податків м. Вараш сплатили до зведеного бюджету країни 895,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Сума ПДФО перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 98,2 млн гривень.

 При цьому місцевий бюджет отримав 707,1 млн грн, відповідно до державної казни сплачено податку на доходи фізичних осіб 188 млн грн

 «Роботодавці, які порушують законодавство про оплату праці, тим самим погіршують не тільки соціальне становище працівників, а й економічне становище місцевих громад, так як не перерахований у бюджет податок на доходи фізичних осіб значно зменшує наповнення саме місцевої скарбниці. Водночас, більшість роботодавців усвідомлюють свою відповідальність перед працівниками та державою і виплачують заробітну плату прозоро, сплачуючи з неї належні податки та платежі», - зазначає начальник Вараського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Наталія Бондаренко.

У податковій службі наголошують, що саме зараз кожен, хто раніше отримував доходи, але не повною мірою сплачував податки, має законні підстави легалізувати набуті активи.

Щоб скористатися правом на податкову амністію до 1 березня 2023 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті  та подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»