Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про резерви наповнення місцевого бюджету говорили за «круглим столом»

опубліковано 02 грудня 2022 о 10:41

Нещодавно відбулася зустріч начальника Млинівської  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Зої Олієвської з головами Бокіймівської ОТГ Сергієм Павлюком, Острожецької ОТГ Тарасом Гордійчуком та Підлозецької ОТГ Олександром Колодієм. В ході проведення заходу обговорено спільні шляхи забезпечення виконання показників доходів та виявлення додаткових резервів наповнення бюджетів.

В ході зустрічі посадовці розглянули питання збільшення надходжень до бюджетів. Зокрема, піднімались питання проведення обстеження територій ОТГ з метою виявлення фактів незареєстрованих суб’єктів господарювання, неоформлених найманих працівників, не застосування платниками податків  реєстраторів розрахункових операцій  та інформування податкового органу при виявлення таких випадків.

Як зазначила начальник ДПІ, наразі громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів і саме тому спільно з фахівцями податкової служби вони мають працювати для збільшення обсягу надходжень. Адже успішний розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок та залучення до оподаткування.

Під час спілкування Зоя Олієвська також зупинилась на особливостях кампанії добровільного декларування активів громадян. Вона повідомила про подовження дії податкової амністії до 1 березня 2023 року та поінформувала про види об’єктів декларування, ставки одноразового збору та терміни його сплати.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»