Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію - платникам Рокитнівщини

опубліковано 08 грудня 2022 о 13:06

У Центрі обслуговування платників начальником Рокитнівської ДПІ Ніною Ковалевич проведено робочу зустріч з платниками податків - відвідувачами Центру  на тему «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та інші актуальні питання  податкового законодавства».

В ході зустрічі очільниця ДПІ розповіла присутнім про об’єкти оподаткування та ставки збору одноразового декларування, а також відмітила, що декларант має нарахувати самостійно одноразовий збір та сплатити його протягом 30 календарних днів. Зокрема зазначила, що збір можна сплачувати трьома рівними частинами щорічно, але ставки збору в такому випадку збільшуються. Разом з тим наголосила, що одноразову декларацію необхідно подати до 1 березня 2023 року.

Ніна Ковалевич також зауважила, що подання добровільної декларації здійснюється виключно в електронному вигляді, а сплата у повному обсязі суми збору звільняє такого декларанта від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Окрім того, фахівець податкової служби відмітила важливість дотримання платниками податків чинного податкового законодавства, в тому числі у сфері застосування РРО та програмного РРО, своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів. Також поінформувала присутніх про можливості сервісу «Електронний кабінет» та переваги подання звітності в електронному вигляді.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»