Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Посадовці обговорили актуальні питання cьогодення

опубліковано 08 грудня 2022 о 13:17

Днями начальник Сарненській ДПІ Наталія Зашко провела робочу зустріч з начальником фінансового управління Сарненської РДА Оксаною Саванчук.

Під час заходу посадовці розглянули питання наповнення бюджетів усіх рівнів громадами Сарненщини. Особливу увагу було звернуто на  наповнення місцевих скарбниць, зокрема за рахунок  погашення податкового боргу щодо земельного податку, податку на нерухоме майно, транспортного податку та інших складових, з яких формується місцевий бюджет. Також окремо звернула увагу на питання погашення заборгованості платників зі сплати єдиного соціального внеску.

Наталія Зашко акцентувала увагу на детінізацію заробітної плати, зокрема зазначила, що працівник, який отримує зарплату в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем, не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу. З обсягів зарплати, виплаченої в «конвертах» не сплачується податок з доходів фізичних осіб, зменшуються відрахування в бюджет, за рахунок яких утримуються заклади охорони здоров’я, освіти, культури, реалізуються соціальні програми тощо.

Посадовці обговорили можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені. Разом з тим, очільниця ДПІ нагадала про кампанію декларування доходів, отриманих у 2021 році та розповіла про використання електронних сервісів ДПС платниками податків, а також використання ними реєстраторів розрахункових операцій.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»