Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дубенщини розповіли платникам про податкову амністію та новації податкового законодавства

опубліковано 08 грудня 2022 о 13:37

Начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк на черговій зустрічі розповіла фізичним особам - підприємцям про податкову амністію та інші новації податкового законодавства.

Під час заходу керівник інспекції наголосила присутнім, що кампанію декларування активів продовжено до 1 березня 2023 року та звернула увагу на об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору, за якими ставками. Також податківець зазначила, що кампанія одноразового добровільного декларування дає можливість фізичним особам легалізувати неоподатковані статки та зауважила, що для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» та сплатити одноразовий збір.

Світлана Цимбалюк розповіла присутнім  про основні моменти застосування РРО/ПРРО в умовах сьогодення та наголосила на необхідності забезпечення споживачам  можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів, а також наголосила, які підприємці-спрощенці можуть здійснювати діяльність без застосування РРО чи ПРРО, але за умови використання розрахункових квитанцій та КОРО. Крім того детально зупинилася на особливостях застосування спрощеної системи оподаткування, зокрема про можливість переходу на спец режим зі ставкою оподаткування 2 відсотки.

Посадовець нагадала платникам і про їх обов’язок перед державою – належну сплату податків, зборів та єдиного внеску у воєнний час, нараховані суми яких тепер відображаються в Електронному кабінеті платника. Адже введення воєнного стану не звільняє платників податків від сплати грошових зобов’язань. Будь-які послаблення в законодавстві є лише відтермінуванням, а не звільненням від їх виконання.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»