Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз'яснюють платникам норми податкового законодавства

опубліковано 09 грудня 2022 о 11:47

Під час чергової зустрічі з платниками податків працівники Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області обговорили зміни та актуальні норми податкового законодавства, що регулюють підприємницьку діяльність. Зокрема мова йшла про спрощену та загальну системи оподаткування, ставки оподаткування, застосування РРО, подання повідомлення за формою №20-ОПП, електронні сервіси та інші актуальні для підприємців питання.

Головний державний інспектор Оксана Величенко під час зустрічі довела до відома платників умови, дотримання яких передбачено законодавством для перебування на різних групах спрощеної системи, проінформувала платників про можливість переходу суб’єктів господарювання на спрощену систему оподаткування за пільговою ставкою 2 відсотки, однак зазначила, що такі пільги передбачені лише на період воєнного стану.

Також нагадала про необхідність ведення обліку товарних запасів ФОП, які реалізують технічно-складну побутову техніку, лікарські засоби, медичні товари або ювелірні вироби, або ж є спрощенцями 3 групи та платниками ПДВ чи перебувають на загальній системі оподаткування, окрім того звернула увагу на обов’язкову фіскалізацію товарів чи послуг при готівкових розрахунках з покупцями усіма підприємцями, окрім єдинників 1 групи та детально поінформувала слухачів про те, як зареєструвати РРО та ПРРО, а також про переваги їх використання у підприємницькій діяльності.

Фахівець також розповіла, що платники податків зобов’язані повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою №20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття, а також детально розповіла про порядок її подання в електронній формі.

В ході спілкування Оксана Величенко звернула увагу учасників зустрічі на продовження терміну проведення кампанії одноразового декларування активів до 1 березня 2023 року. Також інформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір та хто має право скористатись податковою амністією.

 Податківець приділила особливу увагу  питанню  використання Електронного кабінету при поданні податкової звітності та надала відповіді на питання, що цікавили підприємців.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»