Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування Демидівської ДПІ проведено тренінг для платників податків

опубліковано 12 грудня 2022 о 13:20

Нещодавно в Центрі обслуговування платників Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області начальником ДПІ Валентиною Рачинською проведено черговий тренінг щодо порядку обрання та переходу на спрощену систему оподаткування платниками податків.

Зокрема, посадовець роз’яснила, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву, яка подається особисто (або уповноваженою на це особою), надсилається поштою або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням відповідних вимог.

Податківець звернула увагу, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. Керівник акцентувала увагу, що заяву про перехід на спрощену систему оподаткування з першого кварталу 2023 року необхідно подати не пізніше 16 грудня поточного року.

Також фахівець розповіла платникам податків про особливості застосування спрощеної системи оподаткування, запровадженої на час дії в країні воєнного стану, та про те, яку звітність подавати, якщо суб’єкт господарювання перейшов на єдиний податок 2%, період такої звітності та терміни сплати

В ході навчання посадовець надала консультаційну допомогу платникам з питань заповнення заяви, зазначивши, що до поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Разом з тим Валентина Рачинська нагадала про порядок застосування РРО/ПРРО, використання  електронних сервісів ДПС фізособами-підприємцями та  звернула увагу, що терміни податкової амністії продовжено до 1 березня 2023 року.

. Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»