Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» про електронні сервіси ДПС та нові можливості Електронного кабінету

опубліковано 12 грудня 2022 о 13:47

Нещодавно у Костопільській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронні сервіси ДПС та нові можливості Електронного кабінету». На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Ірина Котенко.

В ході «гарячої лінії» платники податків цікавились новими можливостями Електронного кабінету. Посадовиця поінформувала, що Е-кабінет дає змогу: подати повідомлення про використання Є-рахунку та отримати квитанції про включення платника до Реєстру платників, які використовують Є-рахунок;   отримати доступ до реєстру платників, які використовують Є-рахунок; використовувати платіжні системи ГЕРЦ та Свіфт Гарант (крім існуючих); отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС; реєстрації акцизних накладних/розрахунків та податкових накладних/розрахунків коригування до акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних за новими формами; доповнити облікові даних інформацією про види діяльності (КВЕД).

 Також платники розпитували чи можна завдяки електронним сервісам  дізнаватися про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз’яснень. Ірина Котенко роз’яснила, що слідкувати про зміни в законодавстві, отримувати роз’яснення, консультації та іншу інформацію платник податків має змогу в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі, де можна передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»