Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків для дитини говорили у Зарічненській ДПІ

опубліковано 12 грудня 2022 о 13:54

 Нещодавно у Центрі обслуговування платників Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся практикум, на якому старший державний інспектор Микола Мельникович розповів про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків для дитини.

 Посадовець зазначив, що отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків для дитини можна шляхом подання документів до контролюючого органу. Так, облікові картки № 1ДР малолітніх осіб (до 14 років) подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, необхідно подати засвідчений в установленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою (після пред'явлення повертається) та його копію.

 Також звернув увагу, що на сьогодні Облікову картку № 1ДР та копії документів необхідних для реєстрації у Державному реєстрі можна подати в електронному вигляді за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет». Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Разом з тим, здійснити реєстрацію дитини у Державному реєстрі можна також в рамках реалізації експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини та відповідно до Порядку надання комплексної послуги «єМалятко», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 691.

 Насамкінець посадовець нагадав про можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені, та розповів як отримати податкову знижку в рамках кампанії декларування доходів громадян.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»