Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Острожчини надійшло 7,6 млн грн земельної плати

опубліковано 14 грудня 2022 о 10:35

З початку цього року до місцевих бюджетів громад, які обслуговуються Острозькою ДПІ,  надійшло 7,6 млн гривень плати за землю. Сума перерахованого податку на 1,5 млн гривень, або 24,5 відсотків, перевищила аналогічні показники минулого року.

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 7,1 млн гривень земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. Цей показник збільшився на 2,2 млн гривень порівняно з надходженнями минулого року.

 В свою чергу, фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 525 тис гривень.

Нагадаємо: плата за землю - це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, яка є обов’язковою і запроваджується сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад та в повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

У період воєнного стану органи місцевого самоврядування розраховують на сумління платників, оскільки особливо потребують коштів для відновлення та ремонту об’єктів критичної інфраструктури. Заходи оборонного характеру, до яких активно залучаються громади, теж вимагають постійної уваги та відповідного фінансування. Тож власникам земельних наділів варто своєчасно розраховуватися з бюджетом задля успішного проходження опалювального сезону, безпеки та нормального функціонування, зокрема, закладів освіти та охорони здоров’я.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»