Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено «гарячу лінію»

опубліковано 15 грудня 2022 о 15:22

У Березнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО та ПРРО платниками податку та декларування доходів громадян. На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Вячеслав Мотруніч.

 Зокрема, дозвонювачі запитували чи дозволено при здійсненні роздрібної торгівлі на території села товарами (крім підакцизних товарів) фізичним особам-підприємцям – платникам єдиного податку другої – четвертої груп проводити розрахункові операції без застосування РРО/ПРРО, але з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.  

 Посадовець поінформував, що ця норма не застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов: така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами; такими фізичними особами-підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через Інтернет; сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО.

 Разом з тим відмітив, що у разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу – 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів), застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.

Також платники цікавилися які доходи громадян підлягають  декларуванню. Посадовець детально розповів які саме доходи згідно вимог Податкового кодексу України підлягають обов’язковому декларуванню та звернув увагу на можливість отримання податкової знижки. При цьому додав, що у таких випадках громадянам необхідно подати  декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції.

 Платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»