Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія з актуальних питання податкового законодавства

опубліковано 16 грудня 2022 о 10:52

Днями у Зарічненськійй ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні  питання податкового законодавства». На запитання платників відповідав начальник Зарічненської ДПІ Сергій Драка.

Зокрема, посадовець розповів як подати декларацію про майновий стан і доходи громадян в електронному вигляді, поінформував, що на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено сервіс «Подати Декларацію про майновий стан та доходи», який дає змогу заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Сергій Драка наголосив, що єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів або скористатися «хмарним» КЕП усіх авторизованих надавачів електронних довірчих послуг.

Платники податків запитували також який строк сплати збору з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Посадовець відповів, що сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання декларації; другого платежу – до 01 листопада 2023 року; третього платежу – до 01 листопада 2024 року.

Під час заходу суб’єкти господарювання мали змогу одержати відповіді на всі свої запитання відповідно до зазначеної тематики.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»