Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про проведення практикуму по заповненню ф. № 20 ОПП

опубліковано 19 грудня 2022 о 10:45

Фахівцями     Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області було проведено практикум для фізичних осіб-підприємців щодо функціонування електронних сервісів ДПС.

У ході заходу начальником ДПІ Світланю Цимбалюк надано практичну допомогу щодо створення, підписання, відправлення повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність (20-ОПП) та повідомлення про прийняття працівника на роботу через Електронний кабінет. 

В ході спілкування посадовець зазначила, що платники податків зобов’язані повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, (у разі наявності, виникнення, зміни типу об’єкта оподаткування) контролюючий орган за основним місцем обліку, шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП. Повідомлення за формою № 20-ОПП подається суб’єктами господарювання юридичними і фізичними особами, незалежно від системи оподаткування, протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття таких об’єктів до контролюючого органу за основним  місцем обліку платника податків.

Керівник звернула увагу присутніх, що під час першого подання форми 20-ОПП необхідно зазначити всі об’єкти оподаткування, а у разі наступного її подання треба вказати лише новий об’єкт оподаткування або об’єкт оподаткування, щодо якого відбувається хоча б одна зміна.

Фахівець також проінформувала підприємців, що за неподання інформації Податковим кодексом України передбачено застосування штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – передбачено накладення штрафу  у розмірі 680 грн.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»