Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ознайомлення платників з актуальними питаннями податкового законодавства

опубліковано 20 грудня 2022 о 08:00

У Центрі обслуговування платників Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулася зустріч з платниками податків щодо основних змін податкового законодавства.

В ході спілкування головний державний інспектор ДПІ Оксана Величенко роз’яснила платникам податків основні положення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів. Посадовець зазначила, що  громадяни, які мають статки, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно подати одноразову спеціальну декларацію, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Термін подання такої декларації - до 1 березня 2023 року. Звітування відбувається через Електронний кабінет декларанта.

Під час заходу платникам також було роз’яснено особливості сплати земельного податку з фізичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за 2021 рік, порядок нарахування даних податків та строки їх сплати. Фахівець наголосила, що звірка з платниками по нарахуванню майнових податків проводиться тільки за наявності оригіналів документів, що посвідчують особу та правовстановлюючих документів на належне майно.  

Оксана Величенко акцентувала увагу присутніх,  що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган податкової служби. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР.

Також фахівець роз’яснила роботу сервісу ДПС для платників «Електронний кабінет». Використовуючи функції даного сервісу, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад, отримати  інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність тощо.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX