Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рокитнівській ДПІ нагадали громадянам про «податкову амністію»

опубліковано 20 грудня 2022 о 14:28

Нещодавно у Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області очільниця ДПІ Ніна Ковалевич провела з громадянами  робочу зустріч з питань одноразового добровільного декларування доходів громадян.

Очільниця ДПІ зазначила, що податкова амністія — це остання можливість для громадян легалізувати свої статки та  уникнути відповідальності за ухилення від сплати податків. Зокрема, це стосується осіб, які отримували зарплатню «в конверті», здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, приховали від оподаткування іноземні доходи.

 Також наголосила, що участь у кампанії одноразового декларування дозволить платнику податків уникнути негативних наслідків, коли буде запроваджено механізм оподаткування доходів, джерело походження яких фізична особа не зможе пояснити, та посилення фінансового моніторингу операцій, які здійснюватиме платник податків (наприклад, купівля та продаж активів).

 Під час заходу податківець звернула увагу на перелік активів, які можна задекларувати. Розповіла про механізм  нарахування та сплати збору, який необхідно буде сплатити за результатами поданої декларації. Проінформувала про державні гарантії декларантам та переваги одноразового добровільного декларування.

Наприкінці заходу платники ознайомилися з електронними сервісами ДПС та отримали фахові відповіді на свої запитання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»