Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з питань реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків

опубліковано 27 грудня 2022 о 11:24

У ЦОП Млинівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  фахівці податкової інспекції надають консультаційну підтримку платникам податків. Так, цього тижня начальник ДПІ Зоя Олієвська зустрілась з громадянами, зокрема, внутрішньо переміщеними особами, яких цікавило питання відновлення реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Під час зустрічі керівник інспекції роз’яснила, що у разі необхідності повторного отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, з причини втрати або зіпсування такого документа фізична особа – платник податків подає до податкового органу заяву про внесення змін до Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР (далі – Заява за ф. №5ДР), затвердженою наказом Мінфіну від 29.09.2017 р. №822.

Для заповнення Заяви за ф. №5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних. Зокрема, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або довідки, що підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї (за наявності таких документів).

Зоя Олієвська надала допомогу при заповненні заяв за формою № 5ДР внутрішньо переміщеним особам та видала документи, що засвідчують реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків  (картки платника податків).

Крім того, податківець звернула увагу громадян, що для зручності, комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»