Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг з питань застосування РРО/ПРРО у Вараській ДПІ

опубліковано 28 грудня 2022 о 14:03

Днями начальником Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмилою Воронюк проведено тренінг з підприємцями-спрощенцями щодо  застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

У ході навчання посадовець детально інформувала платників про  особливості застосування платіжних терміналів, реєстраторів розрахункових операцій, а також їх аналогів програмних РРО. При цьому зазначила, що застосування РРО є обов’язковим для тих суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю чи надають послуги за готівку або в безготівковій формі через платіжні засоби. Водночас зауважила, що платники єдиного податку, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села можуть проводити розрахунки без РРО, але з використання розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

 Учасники тренінгу отримали практичну допомогу у реєстрації програмного РРО та відповіді на свої запитання щодо нововведень у застосуванні касової техніки та обліку товарів.

 Крім того, посадовець розповіла про новації податкового законодавства, зокрема, Закон України від 16 листопада 2022 року №2747-ІХ «Про внесення змін до податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами», продовження терміну податкової амністії до 1 березня 2023 року та ряд інших.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»