Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 29 грудня 2022 о 14:42

У Березнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства. На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Вячеслав Мотруніч.

В ході спілкування з дозвонювачами посадовець роз’яснив, зокрема,  порядок подання звітності в електронному вигляді. Звернув увагу, що користуватись Електронним кабінетом можуть не лише юридичні особи та підприємці, а й громадяни, які бажають отримати адміністративні послуги, здійснити розрахунки з бюджетом тощо.

Водночас розповів, що громадяни мають право задекларувати податкову знижку,  шляхом подання декларації до 31 грудня поточного року.  Аби скористатися правом на податкову знижку, необхідно зібрати всі підтверджуючі документи, які пов’язані з понесеними у звітному році витратами, та надати їх копії. Зокрема, для отримання знижки за понесеними витратами на навчання,  необхідно підготувати платіжні та розрахункові документи (квитанції), договори з навчальним закладом, довідку про отриману у звітному році заробітну плату та паспорт, реєстраційний номер облікової картки та документи, що підтверджують ступінь споріднення ( це може бути паспорт, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб).

Також  були надані роз’яснення з питань застосування РРО та ПРРО в період воєнного стану.  Зокрема, чи можна під час війни не використовувати РРО,  що робити, якщо немає світла або інтернету.

Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» платники отримали фахові відповіді на всі запитання, які їх турбували.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»