Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В КП ТРК «Полісся» говорили про заборгованість до місцевих бюджетів

опубліковано 30 грудня 2022 о 10:17

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, в ході якого говорили про несплачені платниками податків зобов’язання, зокрема про борги по майнових податках (податку на землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки).

Під час заходу податківець наголосила, що   наявність податкового боргу до місцевих бюджетів,  в першу чергу, впливає на  стабільність фінансової спроможності громад та подальше фінансування програм їх соціально-економічного розвитку, що вкрай актуально в умовах воєнного стану.

При цьому зазначила, що не зважаючи на те, що податківці проводять роз’яснювальну роботу, надсилають платникам повідомлення про сплату майнових податків та їх низькі ставки, багато хто просто забуває розрахуватися з бюджетом. А несплата заборгованих платежів тягне за собою нарахування пені та штрафних санкцій.

Також зауважила, що до боржників можуть застосовуватись як застережні заходи (направлення податкової вимоги, самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду,  звернення до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі тощо).

 «Тож, шановні платники податків, слідкуйте за своєчасною сплатою податкових зобов’язань, не накопичуйте податкові борги та своєчасно розраховуйтесь з бюджетом!», - наголосила Оксана Федорович.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»