Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси – якісне дистанційне спілкування з органами ДПС

опубліковано 30 грудня 2022 о 10:28

У Зарічненчській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо якісного дистанційного спілкування з органами ДПС через електронні сервіси. На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Сергій Драка.

 Під час «гарячої лінії» дозвонювачі запитували які електронні сервіси ДПС допомогають в дистанційному спілкування з податковою службою. Посадовець поінформував, що у спілкуванні з податковою службою платники податків можуть, зокрема, використовувати слідуючі електронні сервіси  ДПС:

   «Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване  клієнтське  програмне  забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/);

    «Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система, вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

 Також платники цікавилися які функції включає електронний сервіс "Електронний кабінет платника". Посадовець відповів, що даний сервіс включає дві функціональні частини: відкрита (загальнодоступна) і приватна (особистий кабінет). Користуватися функціоналом відкритої частини можна без ідентифікації особи (без використання електронного цифрового підпису).

Зокрема, через відкриту частину платник має можливість: скористатися інформацією з реєстрів, які є загальнодоступними (дані про взяття на облік платників; дані реєстру платників ПДВ; дані реєстру страхувальників; дані реєстру платників єдиного податку; інформація про РРО; інформація про книги РРО);  отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов'язкових платежів та подання звітності (податковий календар);  отримати контакти і адреси діючих центрів обслуговування платників (ЦОП);  ознайомитися з новинами ДПС; скористатися іншою корисною інформацією.

Разом з тим розповів про роботу з електронним сервісом в персональній частині, яка здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП). Повідомив про надані можливості після ідентифікації особи, зокрема звернув увагу на можливість сплати податків, зборів, платежів (особистий кабінет – «Стан розрахунків з бюджетом»).

Платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»